vrijdag 8 februari 2013

Wortel-curry soep

Winter betekent voor mij soep. En niet zomaar gewone soep, nee, ook hier experimenteer ik graag. Deze week maakte ik "exotische" wortel-curry soep. Heerlijk! Hoe spicy je deze soep wil maken, dat bepaal je uiteraard zelf door de hoeveelheid currypoeder die je eraan toevoegt.

Ingrediënten:
  • 1 kg wortelen
  • 1 ajuin
  • currypoeder
  • 2 liter groentebouillon
  • peper en zout (naar smaak)
Bereiding:
  • Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en stoof hierin de versnipperde ajuin. 
  • Voeg na een minuutje of 2 stoven het currypoeder toe. De hoeveelheid bepaal je zelf.
  • Voeg de wortelschijfjes toe en roer alles goed om.
  • Voeg de 2 liter groentebouillon toe (dit kan meer of minder bouillon zijn, naargelang hoe dik je je soep wil maken) en laat 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep en voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  • Serveer de soep eventueel met een beetje room om ze wat feestelijker te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen