zaterdag 17 november 2012

Zakdoekdoos met een jasje

Met een restje stof van de kussentjes die ik voor mama had gemaakt, besloot ik een bijpassende omkeerbare zakdoekdooshoes te maken.  Het patroon voor deze hoes is gewoon de zakdoekdoos die opengevouwd is.

Knip twee rechthoeken stof van 38 op 27cm. Teken het patroon op de binnenkant van beide stofjes. Leg beide rechthoeken met de goede kanten van de stoffen op elkaar en speld vast op de hoekjes van de vierkante uitsparingen.


Stik nauwkeurig op het ovaal .


Knip de binnenkant van het ovaal weg met een kartelschaar. Knip zo dicht mogelijk tegen het stiksel, zonder het stiksel te raken.


Keer de ene stof door het ovaal, zodat de stoffen met de verkeerde kanten op elkaar liggen.
 

Rol de naad tussen duim en wijsvinger tot de naad mooi bol staat.


Strijk het ovaal plat en doorstik het op een paar millimeter van de rand. Om mooi overal even ver van de rand te stikken, leg ik het midden van mijn naaivoet gelijk met de rand van de ovaal, maar de naald zet ik uit het center, zodat ze in de stof terechtkomt. Trek de stoffen uit elkaar en vouw van elke stof de vier hoeken tot een driehoek door de getekende punten exact op elkaar te spelden. Stik op die lijnen en strijk de driehoeken plat.


Speld de driehoeken van deel 1 tegen de korte kant van de hoes.


Speld de driehoeken van deel 2 tegen de lange kant van de hoes.Draai beide stoffen met de verkeerde kanten tegen elkaar. Speld rondom en stik de hele onderrand vast op 1 cm. Knip het teveel aan stof af vlak naast het stiksel.
 

Werk de onderrand af met een biaislint.


En het omkeerbare zakdoekdoosjasje is af!
2 opmerkingen:

  1. Leuk stofje ! En het is inderdaad weer de tijd van het jaar dat we deze dozen veelvuldig nodig zullen hebben, wat is dan leuker als de doos er ook nog een beetje gezellig uitziet.

    BeantwoordenVerwijderen