zaterdag 27 april 2013

Two Cooks

Om de verjaardag van "het lief" te vieren, reserveerde ik een tafeltje in Two Cooks in Zottegem. Het was al een poosje geleden dat we hier de beentjes onder tafel staken en door de voorgaande bezoekjes waren de verwachtingen heel hoog.

Günther Taelman en Olivier Jolie schotelden ons alweer een heel mooi menu voor. In een woord: subliem! Ik wil dan ook geen enkel gerecht overslaan (veel foto's dus).
 Een lekker fris aperitief met gini, gin en een schuimpje van limoen.




Het lekkerste hapje van allemaal: stoofvlees van rundswangetjes met ravioli en ricota en spinazie. Hier kon ik wel meerdere potjes van naar binnen werken. Superlekker!
Dit waren dus nog maar de hapjes...
Als eerste voorgerechtje kregen we Ierse wilde zalm met een emulsie van groene kruiden en verschillende radijssoorten voorgeschoteld. Vergezeld met een Sauvignon blanc van Domaine Labelle.
Het tweede voorgerecht was een grietbot met meiraap vergezeld van ganzenlever en een heerlijke jus. Bij dit bordje kregen we een Laurent Barth geserveerd.
Als hoofdgerecht werden we verrast door een zwartpootkip met asperges, broccoli en een kroketje van de bil. Delicieus! Om het gerecht volledig af te maken kregen we een lekkere rode wijn geserveerd, een Egiarte Joven.
Dessert-time met chocolade Huila  65%, gekonfijte vruchten en sherry. Ideaal voor de echte chocoholic. Het lief kon dus in z'n handjes wrijven.
Het tweede dessertje was een Brusselse wafel met elsanta aardbeien en pistache.
En het was nog niet gedaan...we werden nog verwend met lekkere zoete hapjes voor bij de koffie.
Voor de verjaardag van het lief kwam er nog een extra taartje op tafel met vuurwerk. De ideale afsluiter van een geweldig diner!
We komen zeker terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten