zondag 20 oktober 2013

Bonamie-taart

Vrijdagavond mochten we op babybezoek. Niet bij 1 schattige baby, maar wel bij 3 kleine poesjes. We maakten er onmiddellijk een gezellig dinertje van en ik bracht het dessert mee: bonamie-taart.

Als de bladeren van de bomen vallen, het wat kouder en donkerder begint te worden, dan is het tijd voor appelgebak. De bonamie-taart smaakt heerlijk afgekoeld, maar als ze nog een beetje warm is, en vergezeld van een bolletje ijs, lijkt het wel een feestmaal.

Ingrediënten:
  • 150 gr amandelschilfers
  • 150 gr appel, in blokjes gesneden met schil
  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 gr bloem
  • 100 gr koude boter in blokjes
  • 150 gr suiker 
Bereiding:
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het in een ronde taartvorm
  • Meng de bloem, suiker en boter
  • Voeg de blokjes appel en amandelschilfers toe aan het deeg en stort in de taartvorm
  • Laat 25 minuten bakken op  180°C
Ik serveerde het stuk Bonamie-taart met een bolletje vanille-ijs vergezeld van een speculooscrumble.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen