zondag 22 december 2013

Pure Daphné

Vrijdag gingen het lief en ikzelf een nieuw adresje in Gent verkennen. Enkele maanden geleden heeft Daphné Aers, een van de finalisten van het eerste seizoen van Beste Hobbykok, de allereerste krokettenbar in Vlaanderen geopend.
Dit wil zeggen dat na de heerlijk gevulde kroketjes die reeds in verschillende supermarkten te koop zijn, je nu ook bij Daphné zelf langs kan gaan om daar rustig te tafelen (of af te halen). Het sober ingerichte pand in de Gebroeders Van de Veldestraat, vlakbij het oude justitiepaleis, voelt huiselijk aan en is de ideale locatie voor een snelle lunch of een gezellig etentje.
Het concept van de krokettenbar is heel eenvoudig. Op het krijtbord staat een overzicht van alle kroketten (scampi diabolique, witloof met ham & kaas, serranoham, garnaal, coquilles, kreeft, ...) en deze kunnen verkregen worden in de grote versie (2, 3 of 4 stuks), in miniversie of in tapasversie.

We beslissen om bij het aperitief een bordje tapaskroketjes te bestellen. Dit gaat gepaard met een zeer fris en lekker slaatje. We hebben ook nog geluk want de ober heeft zich misrekend en ipv 6 stuks hebben we er 7 op ons bordje gekregen. Een smakelijke starter!
Als hoofdgerecht besluiten we 2 grote kroketten te bestellen: 1 x de geitekaas met spek en 1 x de garnaalkroketten. Deze worden vergezeld van een, opnieuw, zeer smakelijk lauwwarm slaatje en een zalige vinaigrette. We wisselen onderling een kroket uit zodat we beiden de twee smaken kunnen proeven. De geitekaas met spek-kroket smaakt heel lekker, maar vervalt toch een beetje in het niets naast de heerlijke smaak van de garnaalkroketten die echt boordevol verse garnaaltjes zit.
Een leuk nieuw adresje in Gent waar we zeker en vast nog zullen teruggaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten