donderdag 23 januari 2014

C-Jules

Dit weekend gingen we een nieuw adresje of beter gesteld een goed gekend adresje met nieuwe eigenaars ontdekken. Het oude pand van Two Cooks, gelegen in het hartje van Zottegem, werd immers opnieuw tot restaurant ingericht door Julie Baeckelandt en Cedric De Mey. C-Jules schiep onmiddellijk hoge verwachtingen doordat beide chefs enkele jaren bij Wout Bru in de Provence hebben gewerkt.

De hapjes die bij het aperitief werden geserveerd waren verzorgd en lekker, zonder meer.

We kozen voor het kleine menu (4 gangen) en als voorgerecht kregen we 'op lage temperatuur gegaarde makreel, ingelegde sjalot, gekonfijte paprika, spitskool en een vinaigrette met gekonfijte citroen'. Er werd ons een mooi bordje gepresenteerd, maar helaas was dit voorgerecht erg zout doordat niet enkel de makreel maar ook de vinaigrette en toefjes op het bord erg zout doorsmaakten.
Na het voorgerecht was ons ook al duidelijk geworden dat vooral in de bediening nog heel wat werk aan de winkel is. Brood kwam er pas op tafel nadat we dit gevraagd hadden, de gastvrouw kwam ontzettend nerveus over en ook al kozen we voor aangepaste wijnen, we moesten het met een klein glaasje stellen zonder dat er werd bijgeschonken. De foutjes in de bediening vielen nog meer op door de lange wachttijd tussen voor- en hoofdgerecht.

Na maar liefst 1u20min werd dan toch het hoofdgerecht gebracht: 'kroon van reegeit, civet van de bil, créme van gesmoorde pastinaak en opgelegde bietjes'. Alweer een mooie presentatie en de cuisson van het stukje reegeit was perfect. De civet van bil, apart geserveerd, bood voor mij echter geen meerwaarde aan het hoofdgerecht.

En toen was het tijd voor het lekkerste van de avond, het dessert. We kregen een 'tartatin C-Jules' geserveerd en zowel de smaak van de tartatin als van het ijs waren echt tongstrelend!
Conclusie van de avond: veel potentieel, maar er moet nog heel wat aan gesleuteld worden, vooral in de bediening dan. We gaan C-Jules nog enkele maandjes laten rijpen en keren dan zeker en vast nog eens terug. Hopelijk worden de hoge verwachtingen dan volledig ingevuld!

1 opmerking: