zondag 13 juli 2014

Gele paprikasoep met mascarpone en rode pesto

Het herfstige weertje van deze week deed me ontzettend zin krijgen in een beker warme soep. Ik besloot een nieuw recept uit te proberen: gele paprikasoep met mascarpone en rode pesto. Het bleek onmiddellijk een schot in de roos te zijn, want zelf "het lief", die niet zo'n soepboer is als ikzelf, kon ik met een bord soep verleiden.
Ingrediënten:
  • 4 gele paprika
  • 1 ui
  • ½ el verse tijm
  • verse basilicum
  • 125 g mascarpone
  • 1 l kippenbouillon
  • rode pesto
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Bereiding:
  • Pel en snipper de ui. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukken.
  • Verhit wat olijfolie en stoof de ui en paprika’s glazig. Doe er de tijmblaadjes bij en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal de pan van het vuur, doe de mascarpone bij de soep en mix ze goed fijn. Laat niet meer koken! Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de soep met rode pesto (naar smaak) en verse bascilicumblaadjes.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen