donderdag 3 juli 2014

Linguine met gerookte zalm, scampi en groene asperges

Deze week vond ik nog eens de tijd om een nieuw receptje uit te proberen: linguine met gerookte zalm, scampi en groene asperges.

Het zijn al drukke weken geweest en op de enige momentjes die ik voor mezelf kon vinden, had ik niet echt meer de moed om te experimenteren in de keuken (of ook maar iets anders te doen).


Dit is een snel recept dat bij iedereen, die fan van pasta en zalm is, in de smaak zal vallen.

Ingrediënten:
  • 400 g linguine
  • 200 g scampi (zonder staartje en darmkanaal)
  • 300 g gerookte zalm
  • 250 g groene asperges
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml room
  • 150 g zure room
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels gehakte verse dille
Bereiding:
  • Snij het houtachtige uiteinde van de groene asperges
  • Spoel de scampi's, dep droog en besprenkel ze met het citroensap
  • Kook de pasta en voeg 4 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe
  • Giet de pasta en asperges af en laat uitlekken
  • Snipper de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig en voeg de scampi's toe
  • Blus de scampi's met de witte wijn en laat 3 minuten garen
  • Snij de gerookte zalm in reepjes
  • Roer de room en zure room door de scampi's en kruid bij met peper
  • Meng de pasta, de asperges, de dille, de scampi's met het roommengsel en de zalm
  • Verdeel de pasta over voorverwarmde borden en serveer met brood
Dit gerecht smaakt nog lekkerder als je er een glaasje van de rest van de fles droge witte wijn bij drinkt en dit alles op een zalig, zomers terrasje. La vita é bella!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen