dinsdag 16 september 2014

Chinees-getinte cadeautjes voor een Chinees-getint huwelijk

Dit weekend trouwde onze vriend Wim met z'n Chinese vriendin Leilei. Dat feestje konden we niet zomaar laten voorbij gaan en dus spraken we met de "bende" af wat we zouden doen.

Het feit dat Leilei uit het Verre Oosten komt, konden we niet zomaar aan ons laten passeren en dus besloten we het in de cadeautjes te verwerken.

We knipten, vouwden, plakten en vulden aan de lopende band "fortune cookies". De veelkleurige, papieren koekjes werden gevuld met geld en (uiteraard) rijst. Daarna werden ze verpakt in kartonnen doosjes die we zelf decoreerden met chinese tekens en onze gelukwensen voor het gelukkige paar.

(leve het internet als voorbeeld voor de Chinese tekens)
Een van de andere vrienden is een meester in het vouwen van origami kraanvogels.  Hij nam dus ook de taak op zich om met een klein groepje volop vogeltjes te vouwen.

Ik maakte met deze kraanvogels, die in het Verre Oosten symbool staan als geluksbrenger, een mobile die ook nog eens extra werd versierd met centjes. 

We wensen jullie een leven vol geluk en liefde Wim en Leilei! Geniet van de wittebroodsweken en het tweede huwelijk in China!

3 opmerkingen: