zaterdag 10 oktober 2015

Appel-flantaart

Vorige week kon ik nog eens aan het bakken slaan. Voor mijn verjaardagsfeestje voor de familie bakte ik een appel-flantaart. Deze viel heel erg in de smaak en dus besloot ik ze de dag erna nogmaals te maken voor de collega's.

Ingrediënten:

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 100 g gesmolten boter
  • 150 g suiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 el bloem
  • 6 appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 3 eieren
  • 1 snuifje kaneel
Recept: 
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Beboter een taartvorm en leg het bladerdeeg in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Meng 1 eetlepel suiker en eetlepel bloem en strooi dit over de deegbodem zodat hij overal bedekt is.
  • Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes.
  • Leg de appelen op de deegbodem. De appeltjes moeten tot aan de rand van de vorm komen.
  • Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, vanillepoeder, kaneel en de eieren in een kom. Klop tot een luchtig mengsel.
  • Giet het mengsel over de appelen en bak de taart gedurende 55 minuten in de oven. 
 

1 opmerking: