zaterdag 14 november 2015

Een boom, nieuw leven,...een betere wereld?

Toen ik deze morgen mijn zoontje zijn fles zat te geven in de zetel, had ik de televisie aangezet om het resultaat van de match van de Rode Duivels te bekijken op het nieuws. Ik was immers al tijdens de rust naar bed gegaan omdat ik wist dat mijn 8-maanden-oude-wekkertje me wel rond 7uur opnieuw uit bed zou zetten.

De beelden die me bereikten waren echter niet die van juichende voetballers en supporters, maar horrorbeelden van terreur. We werden deze ochtend allemaal wakker in een andere wereld, een wereld waarin de oorlog in het Midden-Oosten zich van onze achtertuin nog meer naar onze voortuin heeft verschoven.

De harde beelden van de duizenden en duizenden vluchtelingen, hadden ons al meer bij het conflict betrokken en helaas heeft het geweld waarvoor deze mensen op de vlucht zijn geslagen de afgelopen nacht ook de straten van Parijs bereikt.

Op een dag als vandaag denken meerdere mensen wel eens na in wat voor wereld hun kinderen moeten opgroeien. Ook ik heb hier vandaag een beetje bij stil gestaan.

Laat nu vandaag de dag zijn dat we in onze stad een geboorteboom hebben geplant voor alle kindjes geboren in 2015. Een heel mooi initiatief van de lokale afdeling van de gezinsbond.

Ik hoop dat we vandaag een boompje vol hoop hebben geplant, een boompje die ons laat werken aan een betere wereld voor onze kleine wondertjes, een wereld waarin we allemaal een beetje meer genieten van het leven, een wereld waarin men wat vaker kan zeggen dat je mekaar graag ziet, een wereld waarin we de terreur niet laten slagen in hun opzet om ons bang te maken, een wereld waarin we allemaal een beetje minder zuur en onverdraagzaam zijn.
Een wereld waar ik mijn steentje aan wil bijdragen!

#PrayforParis #‎PrayforLebanon‬ ‪#‎PrayforKenya‬ ‪#‎PrayforSyria‬ ‪#‎PrayforNigeria #hope

Geen opmerkingen:

Een reactie posten