zaterdag 13 februari 2016

Brusselse wafels

Vorige week zondag was het een echte familienamiddag. Iedereen kwam op bezoek en ik bakte wafels. Soms zit geluk in kleine dingen verstopt!


Hier is mijn recept voor een knapperige en luchtige Brusselse wafel

Ingrediënten:
  • 25 g verse gist
  • 500 ml melk
  • 500 ml water
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 600 g patisseriebloem
  • 200 g lauwe gesmolten boter
  • snuifje zout
Bereiding:
  • Meng de gist met de melk en het water
  • Klop de eidooiers schuimig en voeg toe aan het melkmengsel
  • Voeg de patisseriebloem toe en en klop het beslag luchtig met een garde
  • Klop de eiwitten tot schuim en spatel voorzichtig door het beslag. 
  • Voeg de lauwe gesmolten boter toe en een snuif zout.
  • Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat 45 min rijzen
  • Bak de wafels goudbruin
Ik maakte dit recept x2 en we hebben met 10 personen van de wafels gesmuld en hadden nog over voor het ontbijt de dag erna.
















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen