zondag 17 juli 2016

Homemade pizza's

Vorig weekend hadden we een logeerpartijtje. Nichtje Ester kwam twee nachtjes slapen en dus stonden er enkele leuke kleine activiteiten op het programma. Vrijdagavond maakten we onze eigen pizza's klaar.

Ik maakte het me makkelijk en kocht het pizzadeeg in de supermarkt (dat mag ook al eens). De tomatensaus maakte ik wel zelf. Hiervoor gebruikte ik een antikleefpan en deed er een goede scheut olijfolie in. Als de olie heet is, voeg je 2 gepelde tenen look toe (niet geplet, maar volledige teentjes). Wanneer de knoflook kleur begint te krijgen, voeg je verse blaadjes basilicum toe en een blik gepelde tomaten. Gebruik de achterkant van een houten lepel om de tomaten te pletten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Haal de pan van het vuur als de saus begint te koken. Giet de saus door een grove zeef in een kom en gebruik de lepel om de grotere stukken tomaat erdoorheen te duwen. De look en basilicum die achterblijven in de zeef, gooi je gewoon weg. Giet de saus terug in de pan en laat vijf minuutjes sudderen op een laag vuurtje om de smaken te concentreren.
De pizza's werden belegd met alles wat we maar lekker vonden en werden toen voor 12 minuten in een oven van 180°C geschoven.

Zo kregen we pizza hawai à la Ester en een pizza die werd belegd met chorizo en de andere helft met proscuitto di parma.


Ook altijd leuk om een pizza-party te organiseren als er vrienden komen eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten