zaterdag 29 juli 2017

Een weekje bij de Noorderburen

We zijn ondertussen al bijna twee weekjes terug van onze eerste vakantie met vier. Aangezien Hanne niet echt een fan is van de maxi-cosi, waren we heel blij dat we de keuze dit jaar niet op Italië of Frankrijk lieten vallen voor onze vakantie, maar dat we (al voor ze geboren werd) een huisje boekten bij onze noorderburen.

We kozen voor het Landalpark Veluwemeer in Harderwijk. Voor mij de allereerste keer in een vakantiepark. En voor gezinnen met jonge kinderen echt een toppertje. De huisjes waren heel netjes, de kinderbedjes en kinderstoel stonden klaar bij aankomst. Het enige wat we misten was een binnenspeeltuin om Seppe te entertainen bij regenweer. Je kan immers niet de hele dag in een klein peuterbadje zitten ploeteren.
We maakten uitstapjes naar Amersfoort, Utrecht, Zwolle, Lelystad en op deze tochtjes hielden we ook rekening met onze peuter die heel graag op ontdekkingsreis gaat. Een echt toppertje voor hem was ons bezoek aan het Nijntjesmuseum in Utrecht.

Een volledig voormiddag spelen, klauteren, in Nijntjes bed "slapen",.... Het museum is heel leuk ingericht in themakamers. Zo is er het huis van Nijntje (compleet met bad, bed, kleerkastje, tuinhuisje,...), de zoo, Nijntje bij de dokter, Nijntje en het verkeer,...

We gingen ook diertjes kijken en dino's spotten in het Dierenpark van Amersfoort. Minder indrukwekkend dan Paira Daiza, maar met een babyolifantje, een siberische tijger en witte tijger keek Seppe zijn oogjes uit.
In de buurt van het Landalpark vonden we ook het pannenkoekenhuisje van Hans & Grietje. In elk hoekje was wel iets te ontdekken, zowel binnen als buiten. Dat gepaard met lekkere (zoete of hartige) pannenkoeken en de regennamiddag was ook snel gevuld.

En ja, er werd ook aperitief gedronken, want hé het is nu eenmaal vakantie en dan mag dat al eens om 11u. Niet?

Volgend jaar, met een Hanne die hopelijk al zal kunnen stappen, kunnen we ons misschien wel een beetje verder wagen, maar de vakantie in Nederland was ideaal met kleine kinderen én een Landalpark is zeker voor herhaling vatbaar voor een midweek of weekendje weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten