zondag 18 november 2012

Appelmuffins

Niets gezelligers op een zondag dan de heerlijke geur van versgebakken muffins die in de keuken ronddwaalt.

Ingrediënten:
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 g boter
  • 150 g bruine suiker
  • 25 cl melk
  • 2 eieren
  • 1 jonagoldappel
  • een snuifje kaneel (naar smaak)


Bereiding:
  • Meng de zelfrijzende bloem, de suiker en het bakpoeder
  • Smelt de boter op een zacht vuur. Opgelet, laat ze niet kleuren!
  • Meng de melk bij de bloem, suiker en bakpoeder en meng alles goed met de mixer of de keukenmachine.
  • Voeg de 2 eieren en de gesmolten boter bij het mengsel en laat alles goed mengen.
  • Schil de appel en snij in kleine stukjes
  • Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel.
  • Meng de appelblokjes onder het muffinbeslag
  • Verdeel het muffinbeslag over de papieren cups en plaats het bakblik in de hete oven van 210°C.
  • Bak de muffins gedurende 20 min.
  • Laat de appelmuffins afkoelen en serveer met een beetje bloemsuiker 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen