zondag 20 januari 2013

Eat, Love...Pizza

Als echte "foodie", zoek ik niet enkel nieuwe uitdagingen en ontdekkingen in mijn eigen keukentje, maar ook daarbuiten. In dit kader, gingen we gisteren tafelen in Eat Love in Gent.

Het concept van dit restaurant toont nog maar eens aan dat het in de horeca niet té moeilijk moet gemaakt worden. Een eenvoudige, maar toch tof aangeklede eetruimte en lekkere pizza's op het menu. Wat het speciaal maakt, is dat je bij Eat Love een pizza half om half kan vragen. Dat maakt het kiezen al iets makkelijker.

We kozen voor prosciutto (tomaat, mozarella en ham. Helaas prosciutto cotto en niet de veel lekkerdere prosciutto crudo) en zucca (met butternut, ricotta, scamorza en dille). De tweede pizza werd een half om half eliette (tomaat, look, ajuin, zwarte olijf, ansjovis, origano en cayenne) en parma (tomaat, parma, basilicum, pachino tomaat en stracciata).

De helft zucca was echt eens een vernieuwing. Nog nooit pompoen op een pizza geproefd, maar het was heel erg lekker. Wel zou ik van deze soort geen volledige pizza kunnen opeten. Door de ricotta werd het toch een beetje zwaar en voor mij ontbrak ook wat pittigheid. De parma bleek daarentegen lekker pittig te zijn en smaakte heerlijk.

Na deze eenvoudige, maar lekkere maaltijd, besloten we af te sluiten met Sofie's love wafeltjes. Jammer genoeg bleek bij het bestellen van het dessert wat we al de hele tijd in de gaten hadden...bij Eat Love is het eten heerlijk, maar de bediening loopt in het honderd. Het is duidelijk dat er onder het personeel geen afspraken zijn en iedereen loopt maar wat druk te wezen zonder dat er effectief resultaat is te zien. We bleven dan ook een halfuur op onze honger zitten, waarna bleek dat de bestelling gewoon vergeten was.


Maar...gelukkig maakten Sofie's waffeltjes dit meer dan goed! Licht, delicieus en overstrooid met bloemsuiker! Echt een aanrader!

We komen hier zeker nog eens terug voor het lekkere eten, maar hopelijk is de bediening dan wat beter op elkaar afgestemd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten