zondag 6 januari 2013

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara, een van de meest eenvoudige Italiaanse gerechten en voor mij en "het lief" ook een van de lekkerste. Helaas wordt deze zuiderse klassieker vaak verkeerd gemaakt aangezien wij Belgen immers de gewoonte hebben om, zo lijkt het, bij elke saus room toe te voegen!

Hier is het orginele Italiaanse recept...om te smullen!

Ingrediënten:
  • 500 g spaghetti
  • 250 g gerookt spek
  • 5 eitjes
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 100 g pecorino
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout
Bereiding:
  •  Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng aan de kook met een snuifje zout. Olijfolie toevoegen aan het water hoeft niet. Als je de pasta in een grote hoeveelheid water kookt, zal hij niet kleven.
  • Verhit in een braadpan een scheutje olijfolie en bak de blokjes gerookt spek  krokant.
  • Breek de eitjes in een mengkom en klop ze los met de garde. Rasp de pecorino en parmezaanse kaas en roer door het eiermengsel.
  • Giet de spaghetti af en doe in een kom.
  • Schenk het eiermengsel over de warme pasta en roer alles voorzichtig om.
  •  Voeg de spekjes toe en kruid af met peper. Roer alles nogmaals door elkaar en de pasta alla carbonara is klaar om te worden geserveerd.
  • Voor wie wil, kan er ook nog een beetje gehakte peterselie worden toegevoegd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen