dinsdag 15 januari 2013

Rodebessensorbet met champagne

Dit was mijn tussengerechtje op kerstavond en zo lekker en makkelijk te maken dat ik het jullie zeker en vast niet wou onthouden.

Ingrediënten:
  • 450 g rode bessen
  • 200 g suiker
  • 1 eiwit
  • 185 ml water
  • gekoelde champagne (of cava)
Bereiding:
  • Verhit de bessen met de suiker en 185 ml water.  Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten koken tot een dikke siroop. 
  • Laat afkoelen en zeef daarna het mengsel met een houten lepel om het meeste sap uit te persen.
  • Doe het sap in een afsluitbare pot en zet 6 uur in de diepvries.
  •  Haal het sap uit de vriezer en breek het met een metalen lepel.
  • Mix het sap in de kom van de keukenrobot met het eiwit tot een gladde massa.
  • Doe de massa in een afsluitbare pot en zet het weer 6 uur in de diepvries.
  • Schep de sorbet in een champagnecoupe en schenk er de bubbels over.

 (Ook zonder bubbels is de sorbet heerlijk!)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen