vrijdag 3 mei 2013

Cookie-time!

Voor de dessert table vulde ik ook een cookie-jar met heerlijk zelfgemaakte koekjes. Ik maakte met het koekjesdeeg eveneens "koekjeslepels" om in de koffie te roeren.
Ingrediënten:
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 400 g patisseriebloem
  • 1 eetlepel vanille-essence
Extra benodigdheden:
  • Koekjesuitstekers
Bereiding:
  • Doe de boter (op kamertemperatuur) en de suiker in de mengkom van je keukenrobot en laat deze twee goed mengen tot ze een zalvige massa vormen.
  • Voeg het ei toe, samen met de vanille-essence en laat alles goed mengen.
  • Als laatste doe je de patisseriebloem bij het mengsel.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half dagje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter.
  • Gebruik de verschillende uitstekers om de koekjes uit te steken.
  • Bak de koekjes ongeveer 15minuutjes tot de randjes goudbruin zijn. (Blijf een beetje in de buurt want afhankelijk van de grootte en dikte van de koekjes kan de baktijd minder of meer zijn.)
Ook een leuke activiteit samen met de kindjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen