donderdag 8 augustus 2013

Aardbeicupcakes met slagroom-mascarponetopping

Ingrediënten:

Aardbeicupcakes:
  • 250 g aardbeien
  • 115 g boter
  • 160 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 290 g bloem
  • 1,5 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
Slagroom-mascarponetopping:
  • 400 ml slagroom
  • 40 g mascarpone
  • 20 g vanillesuiker
Bereiding:

Aardbeicupkes:
  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Was de aardbeien en snij ze in klein stukjes
  • Doe de suiker, de eieren en het vanille-extract in een mengkom en mix door elkaar
  • Voeg de zachte boter toe 
  • Meng in een tweede kom de bloem, het zout en het bakpoeder. Doe de aarbeien erbij en meng tot ze bedekt zijn met bloem
  • Voeg het botermengsel toe aan het bloemmengsel en meng voorzichtig door elkaar 
  • Vul de bakvormpjes met het deeg en zet ze 20 minuutjes in de oven
Slagroom-mascarponetopping:
  • Klop de slagroom op samen met de vanillesuiker
  • Voeg op het einde 40 g mascarpone toe en mix nog een laatste maal
  • Doe het mengsel in een spuitzak 
De eerste versie werkte ik af met een grote aardbei (iets te lomp). 
De tweede versie (de 2 cakejes bovenaan) werden afgewerkt met een ander spuitmondje en gedecoreerd met een half aardbeitje en stukjes meringue.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen