Aardbeicupcakes:
- 250 g aardbeien
- 115 g boter
- 160 g suiker
- 2 eieren
- 1 koffielepel vanille-extract
- 290 g bloem
- 1,5 koffielepel bakpoeder
- snuifje zout
- 400 ml slagroom
- 40 g mascarpone
- 20 g vanillesuiker
Aardbeicupkes:
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Was de aardbeien en snij ze in klein stukjes
- Doe de suiker, de eieren en het vanille-extract in een mengkom en mix door elkaar
- Voeg de zachte boter toe
- Meng in een tweede kom de bloem, het zout en het bakpoeder. Doe de aarbeien erbij en meng tot ze bedekt zijn met bloem
- Voeg het botermengsel toe aan het bloemmengsel en meng voorzichtig door elkaar
- Vul de bakvormpjes met het deeg en zet ze 20 minuutjes in de oven
- Klop de slagroom op samen met de vanillesuiker
- Voeg op het einde 40 g mascarpone toe en mix nog een laatste maal
- Doe het mengsel in een spuitzak
De eerste versie werkte ik af met een grote aardbei (iets te lomp).
De tweede versie (de 2 cakejes bovenaan) werden afgewerkt met een ander spuitmondje en gedecoreerd met een half aardbeitje en stukjes meringue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten