zaterdag 31 augustus 2013

Oosterse cannelloni met zalm, wakame en curryvinaigrette

Voor een etentje onder vrienden besloot ik nog eens wat nieuwe receptjes uit te proberen. De Oosterse cannelloni met zalm, wakame en curryvinaigrette viel alvast in de smaak.

Ingrediënten:
  • 4 dl appelsap
  • 4 velletjes Chinees rijstpapier
  • 2 el currypoeder
  • 4 dl arachideolie
  • 2 eieren
  • 1 granny smith
  • 1 el mosterd
  • 200 g zalmhaasje
  • 1 klein doosje wakame
  • witte sezamzaadjes
Bereiding:
  • Kook het appelsap tot de helft in en laat afkoelen.
  • Maak de vinaigrette met 1 dooier, 1 heel ei, 1 el mosterd, currypoeder en het ingekookte appelsap. Doe dit alles in de blender en werk dan op met de arachideolie tot een mooie homogene massa. Kruid af naar smaak.
  • Week het rijstpapier even in koud water en leg het open op tafel.
  • Leg een reepje zalm in het midden. Leg hierop dunne plakjes granny smith, vervolgens een beetje curryvinaigrette en dan de wakame. Rol strak op en bewaar enkele uren in de koeling.
  • Snij stukjes van de rol, ongeveer even groot als een sushi. Druk eventjes in de sesam en serveer met nog wat extra puntjes curryvinaigrette.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen