zaterdag 22 maart 2014

Madrid

Twee weken geleden zaten we in het zonnige Madrid. Een weekendje weg als cadeau voor "het lief" zijn nakende (hoewel, nakend, 26 april is nog best veraf) verjaardag.

Waarom Madrid? Wel, het is niet alleen de Spaanse hoofdstad, het is ook een culturele stad waar het heerlijk is om te flaneren in de gezellige straatjes en waar je de ene authentieke tapasbar naast het andere sfeervolle restaurantje kan terug vinden.
De hoofdreden waarom ik echter Madrid uitkoos was de tentoonstelling: "Fernando Alonso Collection" in het Centro de Exposiciones Arte Canal. Het Formule 1-gekke lief (en ikzelf trouwens ook) is een grote fan van de Spaanse tweevoudige wereldkampioen. 
De expositie ging door op een fantastische locatie, die heel modern uitgewerkt werd, en bood een overzicht van de volledige carrière van Fernando Alonso beginnend bij de 3-jarige peuter die de kart die voor zijn zus bestemd was inpalmde tot zijn succesvolle F1 carrière waarin hij zich al tweemaal tot wereldkampioen mocht kronen.
Naast deze tentoonstelling besloten we ook wat cultuur op te snuiven door een van de drie grote musea die Madrid rijk is te bezoeken: het Reina Sofia museum.
Dit museum staat vooral bekend om de Spaanse kunstenaars die er tentoongesteld worden zoals Dali, Miro en de bekendste van allemaal Picasso.
Het beroemdste werk van de Spaanse meester, la guernica, werd uiteraard omzwermd door de vele kijklustigen. Het schilderij, met de enorme afmetingen 3,49 m hoog en 7,76 m breed, is een van de meest indrukwekkende en controversiële werken van Picasso.

Voor de rest was het genieten van het wandelen tussen de imposante gebouwen die Madrid rijk is en gezellig winkelen. (Uiteraard kon een bezoekje aan Desigual in het land van herkomst niet ontbreken!)
De zon en de uitgestrekte parken nodigden ons tevens ook uit voor een fietstochtje.

En wie Spanje zegt, zegt zon en tapas. Van beiden hebben we dan ook een goede portie gekregen in de hoofdstad.

 (calamari)
(Montaditos)
En om dit alles af te ronden: Churros!
Een geslaagd weekendje boordevol cultuur, lekker eten, zon en elkaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten