donderdag 22 mei 2014

Alle wegen leiden naar Rome

Elf jaar na mijn eerste bezoek aan de "eeuwige stad" met een uitwisselingsproject op school, trok ik vorig weekend samen met "het lief" naar het mooie Rome. Het werden vier heerlijke dagen in de schaduw van de geschiedenis, vier heerlijke dagen ongestoord samen zijn én het opnieuw ontmoeten van vrienden.

De eerste dag brachten we 'officieel' door in 3 landen aangezien we een bezoekje brachten aan Vaticaanstad.

Elf jaar geleden lieten we het Vaticaans museum links liggen, maar dat werd deze keer goedgemaakt door een bezoek via de 'highlights' van het museum met een ongelofelijk gepassioneerde gids en als hoogtepunt de sixtijnse kapel.Na een wandelingetje via de engelenburcht en de aanpalende brug, kwamen we terug in het hartje van Rome: Piazza Navona!

Rome staat uiteraard niet enkel bekend om zijn rijke geschiedenis, zijn ontelbare kerken en fonteinen, maar tevens ook om zijn heerlijke gelatto's en eerlijke Italiaanse keuken. Twee dingen waar ik altijd wel mee verleid kan worden.

Onze eerste avond brachten we door in een restaurant met een heel tof concept: Obika. Deze mozzarellabar serveert namelijk heerlijke slaatjes en gerechten met, de naam laat het al raden, mozzarella. Eerst laat men je kiezen uit 4 soorten van de heerlijke kaas, daarna kies je de sidedish.
Ik koos de mozzarella Affumicato (natuurlijk gerookte mozzarella) vergezeld door de pomodorini datterini, kerstomaatjes, basilicum en pesto.
"Het lief" koos voor de mozzarella Volturno (met een sterke smaak) met carciofini violetti, artisjok in olijfolie. Een super begin van onze citytrip!
Op de tweede dag besloten we ons volledig onder te dompelen in de toeristische trekpleisters van Rome: Forum Romanum, het Colloseum, het Pantheon, Capitolijn, Palatijn, Circus Maximus en de Trevifontein. Dit deden we niet alleen, maar met mijn vriend Valerio als lokale gids.


Na een vermoeiende dag hadden we wel een aperitiefje verdiend. We gingen niet naar een van de toeristische cafeetjes, maar kwamen terecht tussen de Romeinen voor een echte aperitivo Italian style, met veel lekkere hapjes dus!
Na een heerlijke pizza (what else) werd de avond perfect afgesloten met een laatste blik op de Trevifontein.
En toen waren we al halfweg ons kleine tripje. Tijd voor een bezoekje aan Ostia Antica, de oude havenstad van het Oude Rome, dat jaren bedolven lag onder zand en dus relatief intact bleef.

De namiddag werd gereserveerd voor wat windowshopping tussen alle grote modemerken.

Op onze laatste dag, waarvan we helaas al een stukje op de luchthaven zouden doorbrengen, bezochten we de tuinen van Villa Borghese en slenterden nog wat rond in de stad met mijn Italiaans compagnon. Na een lekkere lunch en de laatste gelatto was het helaas tijd om afscheid te nemen. Afscheid van Rome en van Valerio.


Ciao Roma! Hopelijk tot binnen 11 jaar nog eens! De Italiaanse vriend moet ik gelukkig niet zolang missen want die komt nog eens naar België volgend jaar, alweer iets om naar uit te kijken.

3 opmerkingen:

 1. zalig! woensdag vertrekken wij :) Dat aperitiefcafeetje/restaurant lijkt wel interessant; kan je de naam en adres doorgeven ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooh, ik heb alweer zin om naar daar te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @joske: Gusto aan het mausoleum van Augustus. De straat ken ik nie echt. Opgelet, er is een restaurant, winkel en dan ook nog eens de wine bar waar wij de aperitief dus dronken.
  @Liezewiezewoes: Wanneer zijn we weg?

  BeantwoordenVerwijderen