zaterdag 7 juni 2014

Jigger's & De Oude Vismijn

Nu eindelijk de zomer in het land is, kunnen we weer tijd maken om te genieten van de simpele dingen des levens. Een lekkere cocktail, een gezellig terras waar je tot laat in de avond kan blijven genieten van de heerlijke temperaturen, een gezellig etentje onder vrienden.

Gisteren stond een afspraakje met een bevriend koppel op de agenda. We besloten om voor het avondeten eerst een cocktail te gaan drinken in Jigger's. Een van de populaire hotspots van het moment in het mooie Gent. De bar werd eerder deze week uitgeroepen tot een van "the top ten most influential bars of Europe".
De bar wil, om de kwaliteit van de cocktails te kunnen garanderen, maar een 30-tal personen tegelijkertijd in de zaak toelaten. Vanaf 16uur kan je bellen om een reservatie te maken.

Jigger's heeft een concept gebasseerd op de tijd van de drooglegging in Amerika en de Speakeasy-bars. Deze bars waren de enige manier om begin jaren dertig aan drank te geraken, cafés zaten verborgen in kelders en achterkamers en om er binnen te geraken, moesten mensen aanbellen of een wachtwoord geven.

Om 19u15 belden we aan bij Jigger's en hadden heel hoge verwachtingen door het mysterieuze onthaal.  We daalden de trappen naar de kelder af en kwamen terecht in een filmdecor uit de jaren dertig. Het interieur is stijlvol, met een massief houten bar en bijpassende krukken.

Barman Olivier Jacobs, enkele jaren geleden uitgeroepen tot 'beste barman van de Benelux', lette op alle details om de klanten terug te brengen naar de jaren '30 en zijn mede-barman en ober dragen bretellen net als toen. Heel geslaagd!
We kregen het cocktailmenu in toffe boekvorm. Elke week zet Jigger's 5 nieuwe cocktails in de kijker, maar er is ook een cocktail van de dag en wie wil kan gewoon terugbladeren in het menu om een cocktail van enkele weken terug te bestellen. Of je kan je volledig overleveren aan de barman en hem een cocktail laten maken gebasseerd op smaken die je zelf graag hebt.

El Diablo, Rum Collins, Marseille Cooler, Sorrel Collins, Millers Gimlet en Gin 'n Pink,...de cocktails met al even fantastische namen als ze eruit zagen liepen vlotjes naar binnen.
Het is echt de bedoeling om te proeven en degusteren. We krijgen dus ook een glaasje water uit een kristallen kan geschonken en op die manier kunnen we elke cocktail écht proeven.

Mijn favoriet is de laatste cocktail die ik bestelde, de Gin 'n Pink. Ik liet de barman me verrassen met een gin vermengd met pompelmoes. Fan van beiden, kon het gewoon niet mislopen en ik was aangenaam verrast van het resultaat! De cocktails die we dronken hadden allemaal een prijskaartje tussen de 11 en 15€. Niet goedkoop, maar zeker en vast de moeite om eens uit te proberen!

Na Jigger's hadden we een reservatie in de Oude Vismijn. We werden begeleid naar ons tafeltje op het terras naast de Leie. Echt genieten! Terwijl we onze gerechten bestelden, konden we de bootjes voorbij zien gaan en genieten van het uitzicht op de middeleeuwse stad.
Ik koos voor een steak tartare als voorgerecht vergezeld van een auberginecreme. De presentatie was heel mooi en verzorgd, maar de kok was helaas zijn kruiding vergeten.
Mijn hoofdgerecht was veel smakelijker. Een stoemp met een gepocheerd eitje, gravad lax en garnaaltjes. Heel lekker en deze keer wel voldoende gekruid. 
Alleen al voor het toffe kader moet je hier echt wel eens gegeten hebben in de zomer. Een verzorgde brasserie-keuken, zonder al teveel poespas. Een goede afsluiter van een gezellige en geslaagde avond in Gent.

Na het schrijven over al deze heerlijke cocktails is het tijd om er zelf eentje klaar te maken en ondertussen de BBQ aan te steken. Laat de zomer maar lang in het land blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten