vrijdag 31 oktober 2014

Chocoladebroodjes

Vorige zondag stonden er chocoladebroodjes op het ontbijtmenu. Deze kleine broodjes zijn heel makkelijk en vlug te maken.

Ingrediënten (20 kleine broodjes):
  • 500 g bloem
  • 25 cl volle melk
  • 15 g suiker
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g chocoladedruppels
  • 10 g verse gist 
  • 1 ei
  • snuifje zout
Bereiding:
  • Meng de helft van de bloem, de melk, het zout en de suiker met een lepel tot een gelijkmatig deeg
  • Voeg de boter, de verkruimelde gist en de rest van de bloem toe en kneed tot een bol
  • Dek het deeg af met een schone doek en laat een uur rijzen
  • Kneed het deeg nogmaals en voeg de chocoladedruppels toe
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verdeel het deeg in kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat
  • Splits het ei en meng een eetlepel water onder de dooier. Strijk dit mengsel met een penseel over de chocoladebroodjes
  • Bak de broodjes 20 min in de oven

2 opmerkingen: