woensdag 31 december 2014

Afscheid van 2014, 2015 loert om het hoekje

Nu 2014 zijn laatste uurtjes telt en 2015 om de hoek loert, is het tijd om de balans op te maken van alweer een bewogen jaar. Een jaar waar we alweer sterker uitgekomen zijn, een jaar dat ons uitdagingen bezorgde die we op de een of andere manier allemaal tot een goed einde hebben gebracht.

2014 stond voor mij vooral in het teken van familie, vrienden en vrienden die meer en meer als famillie beginnen aan te voelen. Mensen waar je op kan rekenen voor onvoorwaardelijke steun en een luisterend oor wanneer je het nodig hebt, mensen die je hetzelfde kan teruggeven en dat allemaal in een warme verpakking van liefde voor elkaar.

Het jaar bracht ook aan het licht dat sommige vriendschappen niet zo sterk zijn als eerst gedacht. Vriendschappen waar alles van één kant moet komen, kunnen niet blijven bestaan of toch niet in de intensiteit als voorheen. Een smsje sturen kost nu eenmaal niet zoveel tijd en moeite. Toch?  Maar de nieuwe vriendschappen die gesmeed werden en de versterkte banden doen die "moeilijke" momenten vergeten.

Het werd een jaar vol culinaire hoogtepunten, niet enkel door de lekkere kookkunsten waar we mochten van genieten, maar vooral door het gezelschap waarin deze hoogtepunten werden beleefd. Een jaar vol creativiteit, een jaar vol liefde, huwelijken, baby's die werden geboren, reisjes en citytrips, verjaardagsfeestjes, sprankelende muziek, maar ook  hier en daar een traan voor de mensen waarvan we afscheid moesten nemen. 2014 zal voor mij en "het lief" echter altijd in ons geheugen gegrift staan als het jaar waarin er een plusje op de zwangerschapstest verscheen!

Op deze laatste dag van dit overvolle jaar, sta ik alvast met mijn wensjes voor 2015 klaar. Ik wens iedereen om te beginnen een goede gezondheid. Het is een cliché en toen ik jonger was leek het allemaal zo oud en saai om elkaar een goede gezondheid te wensen, maar met de jaren is die gezondheidswens het eerste en allerbelangrijkste wat ik aan iedereen wil wensen! Voorts wens ik iedereen een spetterend jaar vol nieuwe uitdagingen, positieve en negatieve want ze maken ons allemaal sterker! Een jaar vol liefde, vriendschap, creativiteit...een jaar waarin al jullie wensen mogen uitkomen!

Voor mij zal 2015 een echt bijzonder jaar worden en ik kijk alvast uit naar het belangrijkste en spannendste moment in mijn leven tot hiertoe: mama worden! Ik ben echt trots dat ik een creatieve mama zal kunnen zijn voor ons kleintje...eentje die af en toe zelf iets van kleertjes naait of iets van speelgoed maakt. Vooral ben ik trots dat ik samen met "het lief" ons kleine wondertje zal kunnen verwelkomen in een warm en liefdevol gezin waarin het alle waarden en normen zal meekrijgen die we samen belangrijk vinden. Trots dat onze baby niet enkel ontzettend veel liefde van ons zal mogen ontvangen, maar ook van de mensen die dicht bij ons staan en evenhard als ons uitkijken naar de geboorte in maart!

Verder kijk ik ook al ontzettend uit naar de andere baby's die geboren zullen worden in onze vriendenkring! (Wie is er nu niet instant-gelukkig na een rondje babyknuffelen?) Het huwelijk van een van mijn beste vriendinnen waar we al iets meer dan een jaar mee naar mogen uitkijken staat ook in 2015 gepland!

Voorts kan ik niet anders doen dan me verheugen op alweer een jaar waarin we de liefde van onze vrienden mogen voelen en waarin we kostbare herinneringen met hen kunnen delen. Een jaar vol feestjes en leuke momenten! Zijn er geen speciale redenen om een feestje te plannen, geen nood...we vinden wel iets uit! Genieten van het leven in goede gezondheid staat met stip op 1 in 2015!

Voor iedereen een spetterend begin van 2015 gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten