zondag 28 december 2014

Olaf

Op 31 december vieren we niet enkel oudejaarsavond, maar in onze familie heeft deze avond ook een extra feestelijk randje want 6 jaar geleden werd mijn broer zijn eerste kindje geboren. Het eerste kleinkind voor mijn ouders en het eerste nichtje voor mij als tantie.

Omdat de verjaardag van mensen die in de feestperiode geboren zijn nogal eens onopgemerkt voorbij gaat door de vele feestjes die er al op het programma staan, vieren wij steeds op een afzonderlijke dag de verjaardag van de kleine meid.
Naar jaarlijkse traditie mocht ik de taart bakken voor Ester en koos zij het thema. Na ons bioscoopbezoekje vorig jaar is ze nog steeds erg onder de indruk van Frozen en Olaf, zoals de rest van de Vlaamse kindjes.
Voor het eerst maakte ik geen klassieke ronde taart, maar een taart volledig in de vorm van het schattige sneeuwpopje Olaf.

De cake werd versneden, ingestreken met boterroom met witte chocoladeganache en daarna kregen alle deeltjes van de sneeuwpop een laagje witte suikerpasta aangemeten.
Deze ochtend zette ik alle stukken aan elkaar en toen werd duidelijk dat ik een klein probleempje zou hebben, want hoe moest ik deze taart ooit bij Ester thuis krijgen? Ik verknipte een kartonnen doos, bekleedde de bodem met bakpapier en daar werd suikerpasta over gedrapeerd.
Om dit geheel dan te vervoeren, werd de voorkant uit 2 taartendozen geknipt en liet ik deze in elkaar overvloeien zodat Olaf er net in paste.
Een geslaagde Olaf en met de gevallen sneeuw buiten, leek ik me wel even echt in de wereld van Frozen te bevinden!

Een heel fijne verjaardag Ester!

4 opmerkingen:

 1. Ik ben geen fan om zulke taarten op te eten, maar wel heeeeel knap gemaakt. Een lust voor het oog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vraagje; welke maten bakvormen heb je gebruikt?
  Ik zou deze graag (na)maken, vind hem geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruikte mijn grootste bakblik dat ik heb. En dan puzzelde ik er de stukken Olaf uit. Veel cake dat kon "geproefd" worden wegens niet in de Olafstukjes passende.

  BeantwoordenVerwijderen