vrijdag 5 juni 2015

En toen vlogen de weken voorbij

Vandaag is onze kleine man 13 weekjes oud en morgen viert hij zijn 3e vermaandag. De tijd is gewoon voorbij gevlogen zonder het goed en wel te beseffen. Nog een weekje te gaan en dan mag, of liever moet, ik terug aan de slag.

Het moment van afscheid nemen van weken ongestoord samen zijn en genieten van Seppe komt dichterbij en hiermee ook het afscheid nemen van borstvoeding geven. Ik ben heel blij dat ik borstvoeding heb kunnen geven en ik ben ervan overtuigd dat ons ventje, die toch maar kleintjes was toen hij geboren werd (46,5cm en 2kilo770), nooit zo sterk en snel had kunnen groeien en aankomen met alleen maar flesjesmelk. Van ver onder het gemiddelde op de gewichtscurve is Seppe op 13 weken al een eindje boven het gemiddelde uitgekomen met 6kilo380 op de teller en 60cm.

Hoewel ik heel blij ben dat ik borstvoeding heb gegeven gedurende al die tijd, ben ik ook geen "die hard"-bvmama die het maanden en maanden aan een stuk volhoudt. Uiteraard is dit een heel persoonlijke keuze. Een van mijn beste vriendinnen heeft vanaf dag 1 voor flesjes gekozen en ik ken mensen die bijna een volledig jaar borstvoeding geven. In de 13 weken moederschap heb ik al één grote ontdekking gedaan: "Volg je buikgevoel mama's!"

Net zoals alle eerste-keer-mama's heb ik zeker en vast ook mijn twijfels en dan kan wat goede raad me zeker en vast op mijn gemak stellen. Soms laat ik me iets teveel leiden door de raadgevingen van K&G, internetfora en de opvoedingsboeken (op momenten tot grote frustratie van mijn partner). Maar naargelang van tijd voel ik me steeds zelfzekerder. Ik kan ook altijd terugvallen op twee fantastische vroedvrouwen die hier aan huis komen als ik ze nodig heb.

We hebben een vrolijk kereltje in huis die elke dag iets nieuws lijkt te kunnen. Elke dag kan ik uren naar hem zitten kijken en zo versteld staan van dat kleine wondertje. Het zal nog een week worden van elke minuut genieten, maar ook een week van loslaten. De laatste borstvoeding die ik geef moet stilletjes worden afgebouwd, Seppe zal voor een wendagje bij Moeke Griet gaan, een laatste weekje zonder stress,...

1 opmerking:

  1. Leuk om te horen dat hij zo'n vrolijk en flink ventje wordt! Dan zal dat bij Moeke Griet vast goed gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen