dinsdag 5 maart 2013

Aardappelschijfjes met zalm en geitenkaas

Vorige week kwamen vrienden op bezoek en dan probeer ik graag een nieuw receptje uit. Als voorgerecht koos ik voor aardappelschijfjes met zalm en geitenkaas, een lekker fris gerechtje die de smaakpapillen prikkelen voor het hoofdgerecht. Inspiratie voor het gerechtje haalde ik bij Hobbykok Claudia Allemeersch.

Ingrediënten:
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 100g geitenkaas
  • 1 koffielepel honing
  • 2 takjes verse tijm
  • 100g gerookt zalmhaasje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel kerriepasta

Bereiding:
  • Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van ongeveer 0,5cm dik. Snij ze mooi gelijk in rechthoekjes.
  • Kook de aardappelrechthoekjes in 3 minuten beetgaar. 
  • Laat de olie in een pan heet worden en voeg de kerriepasta toe.
  • Bak de aardappelschijfjes krokant en kruid met peper en zout en laat vervolgens afkoelen op keukenpapier.
  • Klop de geitenkaas los met de honing, peper, zout en verse tijm.
  • Strijk de kaas open op de aardappelschijfjes en schik de zalmplakjes er bovenop.
  • Dresseer het geheel met nog wat blaadjes verse tijm.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen