maandag 25 maart 2013

Gehaktbroodje met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Op zondag had ik eens zin om een traditioneel gerechtje te maken, maar een beetje gemoderniseerd. Enkele weken geleden zag ik, in de Keuken van Sofie, Albert Verdeyen een gehaktbroodje maken met mozarella en zongedroogde tomaatjes.

Zoals meestal, heb ik het receptje een klein beetje aangepast naar eigen smaak en goesting.

Ingrediënten:
  • 1 kg gehakt kalfs-varkenvlees
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  • Snij de zongedroogde tomaatjes en de mozarella fijn.
  • Meng de eieren met het paneermeel en voeg de tomaatjes en mozarella erbij.
  • Doe het mengsel samen met het gehakt in de keukenrobot en laat mengen met je deeghaak.
  • Meng daarna met de hand het gehaktmengsel tot een broodje
  • Laat het gehakt aankleuren in een pan met olijfolie en bakboter.
  • Zet het gehaktbroodje 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen