vrijdag 15 maart 2013

Bladerdeeghapjes met zalm en kruidenkaas

Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd op een gezellige Tupperware-avond bij mijn schoonzus. Ik kocht er een crousti-party. Niet duur en ongelofelijk handig om appelflapjes en bladerdeeghapjes te maken.
Met de onderzijde van de crousti-party, snij je rondjes uit het bladerdeeg. Deze leg je dan op de bovenkant van het keukenhulpje om te vullen. Gisteren heb ik dit dus gedaan met stukjes zalm en kruidenkaas (dit kan gewone kruidenkaas zijn of kruidenkaas à la Philadelphia). De randjes een beetje bevochtigen en de crousti-party dichtknijpen.

En dan krijg je dit mooie resultaat:
Zo ga je te werk tot je bladerdeeg op is en dan leg je alle flapjes op een met bakpapier-bedekte bakplaat.
De flapjes even napperen met eigeel en afbakken in een oven van 200-210° tot ze goudbruin zijn. Dit neemt meestal 10minuutjes in beslag.


Met dit soort hapjes kan je voor hartig of voor zoet gaan. De mogelijkheden en vullingen zijn oneindig: van appelflapjes tot ham en kaasflapjes tot spinazie-ricottaflapjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen