Ingrediënten:
- 350 g zelfrijzende bloem
- 50 g suiker
- 4 eierdooiers
- 40 g verse gist
- 140 g zachte boter
- 5 g zout
- 25 g gesmolten boter
- 250 g parelsuiker
- 160 ml lauw water
- 2 eetlepels volle melk
- Giet de bloem, suiker en eierdooiers in de kom van je keukenmachine
- Voeg het lauwe water en de melk bij elkaar en los de gist erin op
- Giet het gistmengsel bij het bloemmengse
- Laat een 10-tal minuutjes kneden in de keukenmachine
- Smelt 25 g boter en roer er de parelsuiker doorheen
- Voeg de parelsuiker toe aan het deeg en laat 15 minuutjes afgedekt rusten op kamertemperatuur
- Sla de lucht uit het deeg en laat daarna opnieuw een uur afgedekt rusten
- Wrijf het wafelijzer in met olie, verhit het ijzer en bak de wafeltjes goudbruin (je kan uiteraard zelf de grootte van de wafeltjes kiezen)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten