maandag 16 september 2013

Suikerwafeltjes

De winter komt eraan en dus geurt het weer heerlijk naar warme suikerwafels in de Belgische winkelstraten. Die gezellige sfeer kunnen we uiteraard perfect thuis nabootsen...tijd om aan het bakken te slaan!

Ingrediënten:
  • 350 g zelfrijzende bloem
  • 50 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 40 g verse gist
  • 140 g zachte boter
  • 5 g zout
  • 25 g gesmolten boter 
  • 250 g parelsuiker
  • 160 ml lauw water
  • 2 eetlepels volle melk
Bereiding:
  • Giet de bloem, suiker en eierdooiers in de kom van je keukenmachine
  • Voeg het lauwe water en de melk bij elkaar en los de gist erin op
  • Giet het gistmengsel bij het bloemmengse
  • Laat een 10-tal minuutjes kneden in de keukenmachine
  • Smelt 25 g boter en roer er de parelsuiker doorheen
  • Voeg de parelsuiker toe aan het deeg  en laat 15 minuutjes afgedekt rusten op kamertemperatuur
  • Sla de lucht uit het deeg en laat daarna opnieuw een uur afgedekt rusten
  • Wrijf het wafelijzer in met olie, verhit het ijzer en bak de wafeltjes goudbruin (je kan uiteraard zelf de grootte van de wafeltjes kiezen)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen