zondag 8 september 2013

Zoete sushi

Het bezoek vorige week werd verwend met een dessertje dat ik al op een buitenlandse blog had zien passeren en bij Wim Ballieu: zoete sushi.

Het recept paste ik aan en mijn vertrouwde bereiding voor pannenkoeken en rijstpap werd bovengehaald. Het enige verschil is dat er wel aardig wat gelatineblaadjes nodig zijn in de rijstpap om de sushirolletjes te kunnen maken.

Ingrediënten pannenkoeken:
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 l melk
  • 30 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
Ingrediënten rijstpap:
  • 1 l melk
  • 125 g dessertrijst
  • 1 vanillestok
  • 1 kaneelstok
  • 50 g suiker
  • 6 gelatineblaadjes
Bereiding pannenkoeken:
  • Zeef de bloem in een kom en meng met de suiker
  • Maak een kuiltje in het midden van het bloem/suiker-mengsel en giet hierin de melk en eieren
  • Meng langzaam met de bloem tot een homogene massa
  • Vet de koekenpan in met een beetje boter
  • Bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten
Bereiding rijstpap:
  • Breng in een kookpot de melk, dessertrijst, vanillestok en kaneelstok aan de kook 
  • Roer af en toe en laat vanaf het kookpunt gedurende 40 minuten op een zacht vuur verder garen
  • Voeg de suiker en de gelatineblaadjes toe 5 minuten voor het einde van de kooktijd
  • Stort de rijstpap in een koude kom en laat afkoelen
Zoete sushi
  • Snij de zijkanten van de pannenkoeken en smeer in met rijstpap
  • Rol de pannenkoek op en laat de rolletjes afkoelen in de frigo
  • Snij sushirolletjes van de pannenkoekenrol en dien op met rood fruit, een muntblaadje
  • Ook lekker met een bolletje ijs of een beetje vanillesaus
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen