maandag 13 juni 2016

Chicken burger met wasabimayonaise

Week 3 al van mijn eigen gestelde uitdaging en we zijn nog altijd goed bezig. Het nieuwe gerechtje van deze week was eentje dat op vaderdag op tafel werd getoverd. De liefde van de man die door de maag gaat en zo...

Er stond een chicken burger met wasabimayonaise op het menu met een fris slaatje en frietjes.

Ingrediënten:
Voor de wasabimayonaise
  • 4 dl arachideolie
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • een toef wasabipasta
  • sesamolie
  • scheutje lauw water
  • zout
Voor de chicken burger
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 500 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 40 g gember
  • 1 sjalot
  • 50 g panko
  • 20 g broodkruim
  • scheutje hete chilisaus
  • koriander
  
Bereiding:
Voor de wasabimayonaise
  • Doe de eierdooiers in een hoge maatbeker samen met een beetje lauwwarm water en de uitgeknepen limoen.
  • Voeg een beetje sesamolie toe naar smaak en mix alles.
  • Schenk de arachideolie in delen bij het mengsel terwijl je ondertussen alles blijft mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
  • Voeg wasabipasta toe naar smaak en een snuifje zout.
Voor de chickenburger
  • Pel de sjalot, schil het stuk gember en maal ze tot een pasta in je keukenmachine.
  • Doe het gehakt in de mengschaal en schep er de pasta van gember en sjalot bij samen met het ei en meng alles grondig.
  • Voeg een scheutje hete chilisaus toe, hak de koriander fijn en meng onder het gehakt.
  • Voeg het broodkruim toe en meng wederom.
  • Doe wat panko in een schaaltje, verdeel het vlees in gelijke porties en vorm hamburgertjes. Wentel de burgers door de panko.
  • Rooster de burgerbroodjes in de ovengrill terwijl je de hamburgers op een zacht vuurtje op de pan bakt.
  • Smeer op beide helften van de broodjes een laag wasabimayonaise, leg op de onderste hamburgerhelft de hamburger en daarboven een beetje sla. Leg de hoed van het hamburgerbroodje erop en serveer met een fris slaatje en frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen