donderdag 23 juni 2016

Gepaneerde kip met paprikasalsa

We hebben onzen drive weer gevonden om te koken. Ik had nog een receptje beloofd voor deze week en hier is het: gepaneerde kipfilet met paparikasalsa en olijfoliepuree.
Alweer een schot in de roos hier aan tafel (ook onze kleine Seppe kon het wel smaken).

Ingrediënten:
Voor de paprikasalsa:
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1/2e chilipeper
  • bieslook
  • olijfolie en rode wijnazijn
  • zout
  • oregano (gedroogde)
 Voor de olijfoliepuree:
  • 600 g aardappelen
  • 1 ei 
  • melk
  • olijfolie
  • zout & peper
Voor de gepaneerde kipfilet:
  • 4 kipfilets
  • 100 g panko
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • boter 
  • olijfolie
  • oregano (gedroogde)
  • peper en zout
Bereiding:
Voor de paprikasalsa:
  • Verwijder de zaadjes van de puntpaprika en snij ze in brunoise.
  • Verwijder de schil van de tomaat evenals de zaadjes en snij het vruchtvlees eveneens in brunoise.
  • Pel en snipper de sjalot fijn, halveer de chilipeper en snipper fijn (zonder zaadjes).
  • Meng de puntpaprika, tomaat, sjalot en chilipeper en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  • Kruid met zout, peper, oregano en voeg ten slotte de rode wijnazijn toe (naar smaak).
  • Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de salsa.
Voor de olijfoliepuree:
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en plet ze met een scheut melk en een flinke scheut olijfolie.
  • Roer de eierdooier door de puree en breng op smaak met zout.
Voor de gepaneerde kipfilet:
  • Klop het ei los in een diep bord samen met een scheutje olijfolie.
  • Roer de parmezaanse kaas door de panko samen met een snuif oregano in een tweede diep bord.
  • Snij de kipfilet in dunne lappen, klop en wrijf ze platter maar zorg ervoor dat je het vlees niet kapot maakt. Kruid met peper en zout.
  • Haal de lapjes kip eerst door het ei en dan door het pankomengsel. Zorg dat de panko overal rondom de kip zit.
  • Bak de schnitzels in een pan met boeter en olfijolie.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer samen met de salsa en puree.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen