maandag 2 september 2013

Oreo-cupcakes NY-style

Ingrediënten cupcakes:
  • 125 g bloem
  • 125 g suiker
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • 6 verkruimelde Oreo-koekjes
  • 2 eetlepels melk
Ingrediënten Oreo-topping:
  • 150 g bloemsuiker
  • 150 g zachte boter
  • 2 eetlepels heet water
  • 6 verkruimelde Oreo-koekjes

Bereiding cupcakes:
  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Meng de bloem, suiker, zachte boter en eieren met de mixer (keukenrobot)
  • Voeg de melk toe en mix alles nog eens goed door
  • Meng de verkruimelde Oreo-cupcakes onder het deeg met een spatel
  • Verdeel het deeg over de cupcakepapiertjes en bak gedurende 20 minuutjes in de oven
Bereiding Oreo-topping:
  • Doe de zachte boter in een kom en mix de boter tot een luchtige smeuïge massa
  • Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tussendoor tot je een mooie creme krijgt
  • Voeg het water toe en mix alles nog eens goed door vooraleer de verkruimelde Oreo's toe te voegen.
  • Doe de topping in een spuitzak en spuit swirls op de Oreo-cupcakes
  • Werk af met een Oreo
 

1 opmerking: