zaterdag 2 augustus 2014

Amandel-boterkoekjes

De zomer 2014 blijkt een erg drukke te zijn en niet alleen op het werk, maar ook daarbuiten. Tussendoor proberen we zoveel mogelijk te genieten van ons gezellige stadstuintje en terras met als gevolg dat de tijd voor naaien, bakken, knutselen erg beperkt is.

Ik vond deze week toch de tijd om amandel-boterkoekjes te maken. Een ideale afsluiter, samen met een kopje koffie/thee, van een gezellige maaltijd op het terras.
Ingrediënten:
  • 200 g boter
  • 225 g suiker
  • zeste van 1 biocitroen
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g amandelschilfers
  
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Klop de boter, suiker en citroenzeste romig
  • Voeg lepel per lepel de bloem toe en laat de keukenrobot het mengsel door elkaar kloppen
  • Voeg één per één de eieren toe en meng voor een laatste keer alles goed door elkaar
  • Bedek de bakplaat met bakpapier en maak kleine rondjes of langwerpige koekjes van 8-10cm. Zorg ervoor dat de koekjes niet te dicht bij elkaar liggen want deze lopen nog een beetje uit bij het afbakken
  • Decoreer rijkelijk met de amandelschilfers en bak 6 minuten (of tot goudbruin) in de oven

2 opmerkingen:

  1. ze waren heeeeeemels! Jammer dat mijn weegschaal de verkeerde kant aan het uitgaan is, of ik bakte er vanavond :D

    BeantwoordenVerwijderen