zondag 4 januari 2015

Een flamingojurkje uit stof voor durf-het-zelvers 2

In juni trouwt een van mijn beste vriendinnen. We zijn al maanden aan het praten over de voorbereidingen voor de grote dag. Ik beloofde om samen met haar de 4 kleedjes voor de bruidsmeisjes te maken. Aangezien we geen van beiden al een levend pasmodelletje in huis hebben ronddribbelen, besloten we een testjurkje te maken. Elk maakte een ander patroontje. Mijn oog viel op de jurkjes uit Stof voor durf-het-zelvers 2.

Ligt het aan het feit dat ik een autodidact ben of mag ik de zwangerschapsdementie inroepen, maar ik raakte voor het bovenstukje niet helemaal wijs uit het patroonblad. Ik nam mijn toevlucht tot het patroon voor het bovenstukje uit boek 1 van Griet.
Het rokdeel van het kleedje komt wel uit boek 2 en ik koos voor de Claire omdat ik onmiddellijk verliefd werd op de leuke vouw in het voorpand.

Het stofje is er eentje van Timeless Treasures. De mini-flamingo's in aqua kocht ik al een tijdje geleden aan bij Bambiblauw en ik was altijd al van plan om er een kleedje van te maken voor mijn nichtje Ester. Dit leek me dus het ideale moment om de daad bij het woord te voegen.
Het bovenstukje werd gevoerd met een knalroze stofje van Veritas. Kleine meisjes houden immers ontzettend van roze.

Na eerst niet echt staan te springen om de kleertjes uit te doen om dit jurkje te passen, kwam mijn "fotomodel" pas goed los na enkele keren ronddraaien in het jurkje met als gevolg dat ze het niet meer wilde uittrekken. Onze kleine meid heeft maatje 116 (winkelmaat) en ik besloot hierop verder te gaan en niet meer na te meten. Het jurkje zit, zoals je zelf kan zien, perfect!

Op naar het volgende jurkje...we kunnen beginnen oefenen!

2 opmerkingen:

 1. Dat stofje vind ik zo prachtig.
  Ik heb er ook een kleine lap van liggen, tot nu toe ben ik aan het twijfelen over wat ik er mee zou maken. :-)
  Plezant seg, die kleedjes maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een leuke uitdaging , zeg !
  De eerste test gaf alvast een heel leuk resultaat , hé ?
  Een kleine tip : aan de hals ´gaapt´ het jurkje wel wat . Dat zou nog kunnen aangepast worden :-) Op naar het volgend jurkje , dat gaat leuk worden !
  Groetjes ,
  Mie

  BeantwoordenVerwijderen