zaterdag 8 juni 2013

Karel De Stoute

Deze week was het de 'restaurantweek' en daar hebben we dit jaar dubbel gebruik van gemaakt. Op woensdagavond gingen we dineren bij "Karel De Stoute" in het Patershol in Gent. Chef Thomas De Muynck schotelde ons een heerlijk 3-gangenmenu voor.

Bij het aperitief kregen we als hapje een tartaar met zoet-zure venkel en ras-al-hanout en een kippespiesje met een soyadip.

Voor het aperitief koos ik uit het ruime gamma gin een Monkey 47. Deze exclusieve gin maakt men in het zwarte woud. Heerlijk!
Het voorgerecht was een kort gebakken tonijn met aziatische aubergine. Het smakenpallet van dit prachtig, geserveerde gerechtje was subliem!

Na deze heerlijke start, werd ons het hoofdgerecht geserveerd: Wijting met Dijonaise, geplette aardappeltjes en venkel. Eenvoudig, maar goed op smaak gebracht.
Als afsluiter kregen we een dessert met aardbeien, rabarber en chocolademousse. Dit was de enige valse noot in het menu. De chocolademousse was heel bitter en paste voor mij niet zo goed bij de aardbeitjes en de rabarbermousse.
Ondanks het mindere dessert hebben we heel lekker gegeten bij Karel De Stoute. Voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten