zondag 9 juni 2013

Twinkel twinkel...Michelinstars!

Op vrijdagmiddag vervolgden we onze eigen 'restaurantweek' met een lunch bij tweesterrenchef Angelo Rosseel in "La Durée" te Izegem.

We begonnen met een glaasje champagne vergezeld van heerlijke hapjes.

Een bloemkoolsoepje met forel en een stukje hoofdvlees (kop zoals ze bij ons zeggen) met een canneloni van rammanas, pickels en een crumble van lookbrood.
Daarna kwam een cantucci met chorizo op tafel, met platte kaas, kerstomaatjes en anjovis.
Daar hield het hapjesdepartement echter niet op. We kregen nog een zuurdesemtoastje met kruidenkaas en gerookte zalm en een pizzaatje met geitenkaas en Serranoham.
Het voorgerechtje was een kortgebakken tonijn, groene thaise curry, komkommer, groene tomaat en pijlinktvis. Een voltreffer!
We kozen voor het viergangenmenu en kregen daardoor een tweede voorgerechtje voorgeschoteld: kreeft, witte asperges "Kris Bossuyt" en zwart brood.
Het inventieve gerechtje werd afgewerkt met een bisque.
Halfweg het menu waren we toch al een beetje overdonderd. Het plaatje in La Durée is volledig af. Hier en daar liet het relatief jonge personeel een heel klein steekje vallen, maar deze werden tijdig verholpen door de meer ervaren collega's. De sereniteit en rust in het restaurant, de vlotte service en de heerlijke gerechten zorgen voor een unieke eetervaring.

Op naar het hoofdgerecht en alweer een voltreffer! Een stukje op houtskool gegrilde rundskraai vergezeld van zuiderse groentjes en gebakken polenta.
Voor het seizoensgebonden dessert werden ons inlandse aardbeien geserveerd met witte chocolade en vlierbloesem.
De vlierbloesem werd gebruikt in het cannelletje ijs en ondanks het feit dat witte chocolade best zoet kan zijn had dit geen overheersende smaak. Een geslaagde afsluiter.

Hoewel....bij de thee/koffie kregen we nog enkel creaties van de chef-patissier voorgeschoteld.
En het allerlaatste gerechtje was fijngesneden kiwi en appel met een sorbet van kiwi en een schuimpje van kaas.
Voor mensen zoals ikzelf en het lief, die graag lekker gaan eten, is een lunch/diner in een sterrenrestaurant toch een enorme verrijking. We hebben er heel hard van genoten, voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten