zondag 16 juni 2013

Chocolade met een Persoon(e)lijke toets!

Dit weekend stond een tripje naar Antwerpen op het programma en daarbij kon, voor mij althans, een bezoekje aan de beste shock-o-latier van het land niet ontbreken. De tweede winkel van Dominique Persoone bevindt zich namelijk in het Paleis op de Meir.
Dominique Persoone begon zijn carrière in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge waar hij een koksopleiding volgde. Zijn passie voor chocolade groeide na een samenwerking met de beroemde chocolatiers Pierre Hermé en Pascal Brunstein.

Persoone verwierf zijn bekendheid in de culinaire wereld door zijn innovatieve pralines en chocoladeconcepten. Hij gaat telkens op zoek naar nieuwe verrassende combinaties waarvoor hij terugvalt op zijn gastronimische kennis en wetenschappelijk bevindingen.
Cocoladelippenstift, chocoladeverf en de chocolademassagecrème zijn maar enkele voorbeelden van hoe "de keizer van de Belgische chocolade" creatief omspringt met cacao. De meest bekende innovatie van Persoone is echter de Chocolate shooter die hij ontwikkelde voor het 50e verjaardagsfeest van The Rolling Stones.
Persoone werkt(e) samen met de meest gerenomeerde chefs ter wereld zoals Albert Adrià (El Bulli), Heston Blumenthal (The Fat Duck), Sergio Herman (Oud Sluis & Pure C), Peter Goossens (Hof van Cleve) en Gert De Mangeleer (Hertog Jan). Aan enkele van deze restaurants levert hij eveneens de pralines en chocolade die in de gerechten worden verwerkt.
Bij een bezoek aan de winkel kon de aankoop van een degustatiedoosje dus niet achterwege blijven. En dit doosje bevatte enkele zeer opvallende smaakcombinaties: Apero (bittere ganache van wodka, passievrucht en limoen), Chapeau Napoleon (marsepein en een bittere bananenganache), Lac d'Amour (amandelpraliné met gekarameliseerde kokos), Apple (karamel met appelbalsamicoazijn en een praliné met "granny smith") en misschien wel de meest opvallende praline van het doosje: Miss Piggy (Melkchocolade met amandelpraliné en een krokantje van gerookt spek en quinoa).
Verrassend en zeker en vast een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten