Ingrediënten:
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 1 rode paprika
- 1 bakje champignons
- 1 blik tomatenblokjes
- 20 cl witte wijn (droog)
- verse basilicum (naar smaak)
- 1 bolletje mozzarella (in plakjes gesneden)
- 250 g ricotta
- 100 g mascarpone
- 75 g parmezaan
- 1 ei
- verse lasagnevellen
- peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:
- Hak alle groentjes fijn in blokjes van ongeveer 1cm
- Verwarm een beetje olijfolie en fruit de groentjes aan
- Blus met de witte wijn en laat een minuutje of 5 inkoken.
- Voeg het blik tomatenblokjes en de fijngesneden verse basilicum toe
- kruid af met peper en zout en laat 15 minuutjes pruttelen
- Doe in een aparte kom de mascarpone en ricotta en roer los
- Roer er het ei en 50 g parmezaan onder
- Kruid het mengsel af met nootmuskaat, peper en zout
- Neem een vuurvaste schotel en verdeel afwisselend een laag tomatensaus, een laag lasagnevellen en een laag kaasmengsel met de schijfjes mozarella. Ga zo door tot alles op is.
- Bestrooi de bovenste laag met de rest van de parmezaanse kaas
- Doe aluminiumfolie over de lasagne en zet 20 minuutjes in een oven van 200°C
- Haal de folie van de ovenschaal en laat nog 15 minuutjes bakken op 175°C
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten