Gisteren maakte ik een filodeegtaart met fetakaas, spinazie en pijnboompitjes. Heel makkelijk om maken en snel klaar. De oven moet langer werken dan jijzelf.
Ingrediënten:
- 1 pak filodeeg (250g)
- 100 g pijnboompitjes
- 5 eitjes
- 200 g fetakaas
- 350 g verse spinazie
- 1 eetlepel oregano (ik heb gedroogde gebruikt)
- peper, zout en nootmuskaat
- 75 g boter
- Neem een vuurvaste taartvorm en bekleed met bakpapier. Laat ondertussen de boter smelten in een klein pannetje.
- Leg op het bakpapier een eerste laagje filodeeg en bestrijk met wat gesmolten boter.
- Leg kruisgewijs opnieuw een laagje filodeeg en bestrijk met boter. Herhaal tot je een laagje of 10 hebt.
- Giet wat olijfolie in de wok en voeg de spinazie toe. Wacht tot de spinazie volledig 'gesmolten' is.
- Breek de eitjes in een kom en klop ze los.
- Verbrokkel de fetakaas en voeg toe bij de eieren.
- Rooster de pijnboompitten en voeg ze nadien toe aan het eiermengsel samen met de spinazie, oregano, peper en zout. Meng goed.
- Schep het spinaziemengsel in de taartvorm en vouw de randen van het filodeeg over en sluit de taart af met nog een laagje filodeeg.
- Plaats de taartvorm in een voorverwarmde oven 30 minuten op 185°C
Mmmm dat ziet er heerlijk uit!!!!! Het water komt me al in de mond :-)
BeantwoordenVerwijderen