Ik vond deze week nog eens tijd om achter de naaimachine te kruipen. Ik kreeg zowaar hulp van mijn kleine man die heel geboeid toekeek hoe mama aan het stikken was (voor zolang hij van de kabels kon blijven natuurlijk).
Er rolde nog eens een Dalton-broekje van de machine. Ik had nog een zacht stofje liggen met veertjes en dit werd gecombineerd met zwarte tailleband.
Een baby (of moet ik al dreumes zeggen?) van 11 maanden zit echter niet stil om even wat leuke foto's te maken. Hij klautert overal op en af en gaat op wandel met niet alleen zijn wandelwagentje, maar ook met de Fatboy-poef.
Voor zo'n kleine actieveling is dit echt een ideaal patroontje...ik blijf fan!
maandag 15 februari 2016
zaterdag 13 februari 2016
Brusselse wafels
Vorige week zondag was het een echte familienamiddag. Iedereen kwam op bezoek en ik bakte wafels. Soms zit geluk in kleine dingen verstopt!
Hier is mijn recept voor een knapperige en luchtige Brusselse wafel
Ingrediënten:
Hier is mijn recept voor een knapperige en luchtige Brusselse wafel
Ingrediënten:
- 25 g verse gist
- 500 ml melk
- 500 ml water
- 4 eidooiers
- 4 eiwitten
- 600 g patisseriebloem
- 200 g lauwe gesmolten boter
- snuifje zout
- Meng de gist met de melk en het water
- Klop de eidooiers schuimig en voeg toe aan het melkmengsel
- Voeg de patisseriebloem toe en en klop het beslag luchtig met een garde
- Klop de eiwitten tot schuim en spatel voorzichtig door het beslag.
- Voeg de lauwe gesmolten boter toe en een snuif zout.
- Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat 45 min rijzen
- Bak de wafels goudbruin
dinsdag 5 januari 2016
Stijlvol naar 2016 (met een gouden randje)
Ondanks het feit dat de feestperiode een 'vakantie' is waar er nooit veel gerust kan worden of veel kan worden op uitstap gegaan, kijk ik elke keer weer uit naar het gezellig tafelen met familie en vrienden.
Oudejaar werd dit jaar bij ons georganiseerd en ik wou van mijn tafel dan ook een pronkstuk maken. De tafellopers en servetten maakte ik zelf met een stofje dat ik een tijdje geleden kocht bij Liesellove.
De witte bolletjes werden vergezeld van gouden bolletjes en dus kreeg de tafel voor de rest gouden accenten mee. De theelichthoudertjes, het tafelstuk (gekocht bij florist Dieraert in Zottegem), party crackers en wat Ferrero Rochers (voor de snoepers aan tafel).
Ik denk dat ik best wel trots mocht zijn op de tafel waarmee ik mijn gasten mocht ontvangen.
Dan was het tijd voor het menu. Ik hou van kokkerellen en met kerst of oudejaar sta ik normaal van 's ochtends vroeg tot het moment dat de gasten aankomen in de keuken. Met een man die ziek in bed lag en een rondsluipende baby die overal deugenieterij uithaalt, leek het me echter geen goed idee om lang in de keuken te moeten doorbrengen.
Ik begon al een dagje vroeger met het maken van de soep en de brownie voor het dessert. De rest van het eten kon ik makkelijk klaarmaken op de dag zelf tussen de dutjes van Seppe door.
Op het menu als hapje: blini's met zure room & gerookte zalm, risotto met chorizo, erwtjes & cocquille en om te eindigen een cappuccino van erwt met king krab, garnaaltjes en krokante Serranoham. Om eens iets anders aan te bieden dan altijd maar bubbels of gin tonic als aperitief, combineerde ik beiden in een French 75.
Als voorgerecht stond vitello tonato op het menu. Dit gerechtje kan je volledig op voorhand klaarmaken en dan moet er enkel nog gedresseerd worden.
De soep werd een vichysoise met gerookte paling en zeekraal. Lekker, feestelijk en alweer een gerecht waarvoor de lat niet te hoog gelegd werd en dat snel te maken valt.
Als tussendoortje serveerde ik een passievruchtensorbet op sprankelende wijze om dan verder te gaan met een gevulde kalkoenrollade, een witloofslaatje, kroketjes en een saus van bospaddestoelen. Voor de saus moest er geflambeerd worden en door de open keuken werd al gauw het woord "showcooking" in de mond genomen. Een binnenpretje bij de vriendenkring.
Eindigen deden we in stijl met de Pistachebrownie met frambozencoulis, sabayon en frambozenijs die ik al eerder eens klaarmaakte.
Wij hebben 2016 alvast met stijl ingezet en bij deze wens ik iedereen dit jaar een goede gezondheid (een groot cliché maar oh zo belangrijk), veel liefde en vriendschap, creativiteit, ontspanning...en de rest zullen we ons zelf maar moeten kopen!
Oudejaar werd dit jaar bij ons georganiseerd en ik wou van mijn tafel dan ook een pronkstuk maken. De tafellopers en servetten maakte ik zelf met een stofje dat ik een tijdje geleden kocht bij Liesellove.
De witte bolletjes werden vergezeld van gouden bolletjes en dus kreeg de tafel voor de rest gouden accenten mee. De theelichthoudertjes, het tafelstuk (gekocht bij florist Dieraert in Zottegem), party crackers en wat Ferrero Rochers (voor de snoepers aan tafel).
Ik denk dat ik best wel trots mocht zijn op de tafel waarmee ik mijn gasten mocht ontvangen.
Dan was het tijd voor het menu. Ik hou van kokkerellen en met kerst of oudejaar sta ik normaal van 's ochtends vroeg tot het moment dat de gasten aankomen in de keuken. Met een man die ziek in bed lag en een rondsluipende baby die overal deugenieterij uithaalt, leek het me echter geen goed idee om lang in de keuken te moeten doorbrengen.
Ik begon al een dagje vroeger met het maken van de soep en de brownie voor het dessert. De rest van het eten kon ik makkelijk klaarmaken op de dag zelf tussen de dutjes van Seppe door.
Op het menu als hapje: blini's met zure room & gerookte zalm, risotto met chorizo, erwtjes & cocquille en om te eindigen een cappuccino van erwt met king krab, garnaaltjes en krokante Serranoham. Om eens iets anders aan te bieden dan altijd maar bubbels of gin tonic als aperitief, combineerde ik beiden in een French 75.
Als voorgerecht stond vitello tonato op het menu. Dit gerechtje kan je volledig op voorhand klaarmaken en dan moet er enkel nog gedresseerd worden.
De soep werd een vichysoise met gerookte paling en zeekraal. Lekker, feestelijk en alweer een gerecht waarvoor de lat niet te hoog gelegd werd en dat snel te maken valt.
Als tussendoortje serveerde ik een passievruchtensorbet op sprankelende wijze om dan verder te gaan met een gevulde kalkoenrollade, een witloofslaatje, kroketjes en een saus van bospaddestoelen. Voor de saus moest er geflambeerd worden en door de open keuken werd al gauw het woord "showcooking" in de mond genomen. Een binnenpretje bij de vriendenkring.
Eindigen deden we in stijl met de Pistachebrownie met frambozencoulis, sabayon en frambozenijs die ik al eerder eens klaarmaakte.
Wij hebben 2016 alvast met stijl ingezet en bij deze wens ik iedereen dit jaar een goede gezondheid (een groot cliché maar oh zo belangrijk), veel liefde en vriendschap, creativiteit, ontspanning...en de rest zullen we ons zelf maar moeten kopen!
zaterdag 26 december 2015
Een hinde voor kleine Linde
Vorige week mochten we een glaasje gaan drinken op de geboorte van kleine Linde. Uiteraard hoorde daar een pakje bij! Ik flockte een body naar het geboortekaartje.
Enkele weekjes terug was ik Linde thuis al eens een bezoekje gaan brengen en toen had ik een pampertaart bij. Luiers heb je nooit genoeg in huis met z'n kleintje en ik stak er ook nog wat handige spulletjes bij en een speelgoedje.
Hopelijk heeft Linde (en haar mama en papa) veel plezier aan haar cadeautjes!
Enkele weekjes terug was ik Linde thuis al eens een bezoekje gaan brengen en toen had ik een pampertaart bij. Luiers heb je nooit genoeg in huis met z'n kleintje en ik stak er ook nog wat handige spulletjes bij en een speelgoedje.
Hopelijk heeft Linde (en haar mama en papa) veel plezier aan haar cadeautjes!
donderdag 24 december 2015
Eetbare kerstboom
Dit jaar geen kerstboom bij ons thuis door ons klein kruipertje die zich overal aan wil rechttrekken en de wereld aan het verkennen is (en dan liefst de dingen waar hij niet mag aankomen). Vorige week maakte ik dan maar de eetbare nutella-kerstboom die je overal tegenkomt op Pinterest. Lekker!
Voor iedereen een zalig kerstfeest gewenst!
Voor iedereen een zalig kerstfeest gewenst!
zaterdag 21 november 2015
Zacht spelen met vriendje giraf
Voor Seppe geboren werd, had ik 101 ideetjes om kleertjes, knuffeltjes en speelgoedjes te naaien. Nu Seppe er is, lijkt het moeilijker dan ooit om de naaimachine boven te kunnen halen.
Het prachtige paneel met de giraf van Bambiblauw lag dan ook al een tijdje op mij te wachten om er een speeldeken van te maken.
In combinatie met de currygele stof (ook van Bambiblauw) en met een dikke fiberfill, is er een zacht speelmatje voor onze kleine man van mijn machine gerold.
Ik naaide nog eens extra rondom het middenstuk met de giraf om het verschuiven van de fiberfill te vermijden.
Het prachtige paneel met de giraf van Bambiblauw lag dan ook al een tijdje op mij te wachten om er een speeldeken van te maken.
In combinatie met de currygele stof (ook van Bambiblauw) en met een dikke fiberfill, is er een zacht speelmatje voor onze kleine man van mijn machine gerold.
Ik naaide nog eens extra rondom het middenstuk met de giraf om het verschuiven van de fiberfill te vermijden.
Seppe is in ieder geval tevreden met zijn nieuw speelparadijsje én met de extra giraf in huis.
zaterdag 14 november 2015
Een boom, nieuw leven,...een betere wereld?
Toen ik deze morgen mijn zoontje zijn fles zat te geven in de zetel, had ik de televisie aangezet om het resultaat van de match van de Rode Duivels te bekijken op het nieuws. Ik was immers al tijdens de rust naar bed gegaan omdat ik wist dat mijn 8-maanden-oude-wekkertje me wel rond 7uur opnieuw uit bed zou zetten.
De beelden die me bereikten waren echter niet die van juichende voetballers en supporters, maar horrorbeelden van terreur. We werden deze ochtend allemaal wakker in een andere wereld, een wereld waarin de oorlog in het Midden-Oosten zich van onze achtertuin nog meer naar onze voortuin heeft verschoven.
De harde beelden van de duizenden en duizenden vluchtelingen, hadden ons al meer bij het conflict betrokken en helaas heeft het geweld waarvoor deze mensen op de vlucht zijn geslagen de afgelopen nacht ook de straten van Parijs bereikt.
Op een dag als vandaag denken meerdere mensen wel eens na in wat voor wereld hun kinderen moeten opgroeien. Ook ik heb hier vandaag een beetje bij stil gestaan.
Laat nu vandaag de dag zijn dat we in onze stad een geboorteboom hebben geplant voor alle kindjes geboren in 2015. Een heel mooi initiatief van de lokale afdeling van de gezinsbond.
Ik hoop dat we vandaag een boompje vol hoop hebben geplant, een boompje die ons laat werken aan een betere wereld voor onze kleine wondertjes, een wereld waarin we allemaal een beetje meer genieten van het leven, een wereld waarin men wat vaker kan zeggen dat je mekaar graag ziet, een wereld waarin we de terreur niet laten slagen in hun opzet om ons bang te maken, een wereld waarin we allemaal een beetje minder zuur en onverdraagzaam zijn.
Een wereld waar ik mijn steentje aan wil bijdragen!
#PrayforParis #PrayforLebanon #PrayforKenya #PrayforSyria #PrayforNigeria #hope
De beelden die me bereikten waren echter niet die van juichende voetballers en supporters, maar horrorbeelden van terreur. We werden deze ochtend allemaal wakker in een andere wereld, een wereld waarin de oorlog in het Midden-Oosten zich van onze achtertuin nog meer naar onze voortuin heeft verschoven.
De harde beelden van de duizenden en duizenden vluchtelingen, hadden ons al meer bij het conflict betrokken en helaas heeft het geweld waarvoor deze mensen op de vlucht zijn geslagen de afgelopen nacht ook de straten van Parijs bereikt.
Op een dag als vandaag denken meerdere mensen wel eens na in wat voor wereld hun kinderen moeten opgroeien. Ook ik heb hier vandaag een beetje bij stil gestaan.
Laat nu vandaag de dag zijn dat we in onze stad een geboorteboom hebben geplant voor alle kindjes geboren in 2015. Een heel mooi initiatief van de lokale afdeling van de gezinsbond.
Ik hoop dat we vandaag een boompje vol hoop hebben geplant, een boompje die ons laat werken aan een betere wereld voor onze kleine wondertjes, een wereld waarin we allemaal een beetje meer genieten van het leven, een wereld waarin men wat vaker kan zeggen dat je mekaar graag ziet, een wereld waarin we de terreur niet laten slagen in hun opzet om ons bang te maken, een wereld waarin we allemaal een beetje minder zuur en onverdraagzaam zijn.
Een wereld waar ik mijn steentje aan wil bijdragen!
#PrayforParis #PrayforLebanon #PrayforKenya #PrayforSyria #PrayforNigeria #hope
Abonneren op:
Posts (Atom)