zaterdag 20 oktober 2012

Fifty shades of Grey

Na reviews in de krant en de vriendinnen en collega's die over dit boek bleven doordrammen, besloot ik 2 weken geleden om "Vijftig tinten grijs" ook maar eens een kans te geven.

En hoewel de boeken van E.L. James geen literaire meesterwerken zijn, het komt eerder in de buurt van een met seks doorspekt bouquetreeksromannetje, mocht ik na amper 4 dagen al aan boek 2, vijftig tinten donkerder beginnen en heb ik sinds gisteren boek 3, vijftig tinten vrij, uitgelezen.

En laat ons wel wezen, hoewel vele vrouwen met rode wangen de boeken op de trein zitten te lezen, weggestopt achter hun krant, is dit geen boek om je over te schamen. De boekenreeks heeft honderduizenden vrouwen in Amerika en Groot-Brittanië in de ban gehouden en werd recent ook in het Nederlands vertaald. Met deze boeken hebben vrouwen blijkbaar weer dé ideale gesprekstof gevonden.
En waar gaat het nu eigelijk allemaal over?

"Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.

Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk."

En de laatste zin van deze beschrijving is meer dan correct. Eens je de boeken begint te lezen, of je nu een grote lezer bent of niet, je zal ze verslinden! Laat me stellen dat ik de laatste 2 weken nooit op tijd in bed ben gekropen, want ik kon het boek moeilijk opzij leggen. 

Een aanrader voor een ontspannen leesmoment!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten