donderdag 4 oktober 2012

Vanillewafeltjes

Op algemeen verzoek van de collega's die vandaag van mijn vanillewafeltjes hebben mogen proeven, volgt hier het recept:


Ingrediënten:
  • 500 g patisseriebloem
  • 400 g boter
  • 200 g suiker, 100g vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 eetlepel puddingpoeder vanille
  • 1 vanillestokje
Bereiding:
  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Begin met de boter.
  • Zet een kookpot op een laag vuur en smelt hierin de boter. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus hou dit in de gaten.
  • Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de bloem en de suiker.
  • Voeg ook het bakpoeder toe en het puddingpoeder.
  • Snij de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe de vanille bij het bloemmengsel.
  • Plaats de mengkom op de keukenmachine en laat ze draaien op lage snelheid. (lukt ook met een gewone ouderwetse mixer)
  • Breek de eieren één voor één in de kom tot je een egaal beslag verkrijgt.
  • Laat de machine een minuutje draaien en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij.
  • Laat de machine nog een minuut draaien, tot je het perfecte wafelbeslag krijgt.
  • Zet het beslag minstens een uur in de koelkast. 
De wafels bakken:
  • Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.
  • Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een balletje uit.
  • Leg twee balletjes beslag naast mekaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een prikvork om de wafels uit het ijzer te halen.
  • Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.
  • Bewaar de wafels in een afgesloten koekentrommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen