woensdag 17 oktober 2012

Pompoenpuree


Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1/2e kilogram vruchtvlees van een pompoen
  • 4 grote aardappelen
  • 1 grote ajuin
  • 200 ml kippebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:

  • Stoof de ajuin en de look aan in een beetje boter
  • Voeg de stukjes pompoen toe (niet te grof gesneden)
  • Voeg de kippebouillon toe, het is niet de bedoeling dat de pompoenstukjes volledig onder water staan.
  • In een ander kommetje de aardappeltjes koken
  • Als de pompoen gaar is, haal je de het laurierblad eruit
  • De pompoenstukjes en de aardappelen uit de bouillon vissen en in de blender doen
  • Voeg zout, peper en muskaatnoot toe
  • Alles goed mixen en bijkruiden indien nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen