Op algemeen verzoek van de collega's die vandaag van mijn vanillewafeltjes hebben mogen proeven, volgt hier het recept:
Ingrediënten:
- 500 g patisseriebloem
- 400 g boter
- 200 g suiker, 100g vanillesuiker
- 6 eieren
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 eetlepel puddingpoeder vanille
- 1 vanillestokje
Bereiding:
- Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Begin met de boter.
- Zet een kookpot op een laag vuur en smelt hierin de boter. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus hou dit in de gaten.
- Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de bloem en de suiker.
- Voeg ook het bakpoeder toe en het puddingpoeder.
- Snij de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe de vanille bij het bloemmengsel.
- Plaats de mengkom op de keukenmachine en laat ze draaien op lage snelheid. (lukt ook met een gewone ouderwetse mixer)
- Breek de eieren één voor één in de kom tot je een egaal beslag verkrijgt.
- Laat de machine een minuutje draaien en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij.
- Laat de machine nog een minuut draaien, tot je het perfecte wafelbeslag krijgt.
- Zet het beslag minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.
- Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een balletje uit.
- Leg twee balletjes beslag naast mekaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een prikvork om de wafels uit het ijzer te halen.
- Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.
- Bewaar de wafels in een afgesloten koekentrommel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten