maandag 28 april 2014

Penne met broccoli en balletjes in roomsaus

Door de drukke sociale kalender, het trainen voor de eerste editie van de havenloop in Gent en het verdiept zijn in de boeken van George R.R. Martin, heb ik de laatste weken geen tijd gehad om andere hobby's uit te oefenen, laat staan erover te bloggen.

Vandaar dat dit receptje pas na 2 weken op de blog verschijnt, maar wees gerust, het is er zeker en vast eentje om uit te proberen!

Ingrediënten:
  • 300 g penne
  • 400 g gevogeltegehakt
  • 2 koffielepels olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g philadelphia 
  • 100 ml kippebouillon
  • 2 koffielepels graanmosterd
  • 1 broccoli
Bereiding:
  • Maak kleine balletjes van het gevogeltegehakt en bak ze aan
  • Pel de ui en de knoflook en snipper fijn
  • Haal de balletjes uit de pan en fruit de ui met de knoflook in dezelfde pan
  • Voeg er de philadelphia, de bouillon en de graanmosterd aan toe
  • Ondertussen kook je de pasta beetgaar en stoom je de roosjes broccoli gaar
  • Serveer de pasta met de balletjes, de broccoli en de roomsaus
 
Een calorie-arm en lekker gerechtje, smakelijk!

1 opmerking: