donderdag 12 juni 2014

Quinoa-salade met geroosterde paprika & gerookte zalm

De zomer is in het land en dus is het tijd voor frisse slaatjes. Een slaatje hoeft voor mij niet steeds met de groene blaadjes van een krop sla gemaakt te zijn. Ik probeerde vorige week een nieuw receptje uit voor een quinoa-slaatje met gerookte zalm.

Ingrediënten:
  • 100 g quinoa
  •  blokje groentenbouillon
  • 2 rode paprika's
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • sap van 1/2 limoen
  • 250 g gerookte zalm
  • peper & zout
Bereiding:
  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en voeg aan het water het blokje groentebouillon, peper en zout toe
  • Bak de paprika 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
  • Nadat de paprika is afgekoeld, kan je makkelijk het vel en de zaadjes verwijderen
  • Snij de paprika in fijne stukjes
  • Maak een vinaigrette met de wittewijnazijn, arachideolie, olijfolie, limoensap en basilicum. Kruid af met peper en zout
  • Meng de quinoa en de paprika en roer er de vinaigrette onder
  • Schik de gerookte zalm op de quinoa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten